top of page

Over

Marloes Alferink

Waar Marloes verschijnt, ontstaat beweging. Als motiverende spreker weet zij in het hart te raken. Ze is een verbinder in hart en nieren, en gaat dwars door systemen en kaders heen, op missie voor positieve verandering en transformatie. Van Hard naar meer Hart in de wereld. Marloes gelooft "als we het echt willen, dan kan het en lukt het." 

Marloes is als spreker te boeken voor organisaties, bedrijven, congressen en symposia. In haar eigen hartverwarmende debuutvoorstelling Hard tegen Hart, neemt zij het publiek mee op een innerlijke reis, waarin ze aan de hand van haar eigen kwetsbare levensverhaal deelt over de enorme kracht die in zachtheid schuil gaat. Een boodschap vol liefde, hoop en vertrouwen, waar ze al velen harten mee wist te raken. 

Ervaringen

Achtergrond Marloes

Marloes heeft 18 jaar werkervaring in de jeugdbescherming. Na jaren als gezinsvoogd, waar ze een boek over kan schrijven, was ze daarna verantwoordelijk voor het opzetten van de toeleiding naar specialistische hulp, het relatiemanagement binnen JBRR en het aanpakken van een urgent wachtlijstprobleem. Met haar aanpak wist ze een lange wachtlijst in no-time weg te werken, een duidelijke visie, een diep geloof dat het kan als we het allemaal echt willen, en focus op grote support van de mensen die het werk moeten uitvoeren. Ze stond geregeld op het podium als dagvoorzitter. Grote lessen haalde ze echter ook uit haar privé leven, waar ze alles leerde van overgave en de kracht van zachtheid als het leven keer op keer anders loopt dan je denkt. 

Qualifications

2023 

Voorstelling Hard tegen Hart Rotterdam, Nijverdal en Enschede

2022

Dagvoorzitter Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

2013 - 2023

Verandermanager Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, diverse opdrachten

2005 - 2013

Jeugdbeschermer Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

2005 - 2023

Verzorgen lessen en gastcolleges verschillende hogescholen

2010 - 2023

Opgeleid als coach, trainer en spreker (diverse opleidingen en cursussen)

bottom of page